Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

afslaan dieselmotor

Vraag gesteld door flitsmeester op 21 augustus 2017

De dieselmotor van mijn Fiat Panda slaat soms onverwacht af. Dit levert soms niet ongevaarlijke situaties op. Het gebeurt meestal na een langere tocht bij hoge snelheid.De moter is schijnbaar niet oververhit en is pas na een kwartier weer aan te slaan (alsof er niets aan de hand is)en draait weer alsof er niets gebeurd is. De computer geeft nooit zinvolle informatie. Alleen de EGR klep is eens uitgegloeid en gangbaar gemaakt en geeft nu ook geen computermeldingen meer.
Intussen zijn,op geleide van een toch wat minder gelijkmatig draaien een luchtinlaatsensor, een bdp sensor, gaspedaal en brandstoffilter vervangen. en gaven soms een korte verbetering. Omdat mijn fantasie en die van mijn garagehouder zijn uitgeput graag een deskundige suggestie wat de oorzaak en reparatiemogelijkheden zijn.
bvd

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U vraagt naar de oplossing voor het afslaan van uw Fiat Panda diesel.

De lijst van inmiddels vervangen onderdelen in relatie tot de klacht zijn op zich logische ingrepen geweest bij een dergelijke storing. Begrijpelijk dat u en uw garage inmiddels wat mogelijke oorzaken betreft 'n beetje uitgekeken zijn.

Ik heb voor dit spontane afslaan eerlijk gezegd geen alles verlossende aanvulling kunnen vinden, behalve dan de genoemde onderdelen die al aan de beurt geweest zijn. De collega's van de Wegenwacht hebben nog wel wat Panda-eigen trekjes die misschien eens nagetrokken kunnen worden;

Zo trilt het hoofdrelais in de zekeringkast wel eens los. Dan houdt de Panda ermee op, maar dat is een kwestie van aandrukken. Vocht in de stekker van de motormanagement-computer zorgt ook voor storing, dat wordt in het ergste geval een nieuwe stekker. Een losse massakabel laat de motor ook stoppen.