Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

2 extra wielen bevestigen aan de Honda Goldwing, deze zijn ook weer afneembaar. Dus op 2 manieren kan je de motor berijden. Wanneer mag dit?

Vraag gesteld door Hélène op 18 april 2016

Wij hebben een Honda Goldwing, dit is onze trots maar door fibromyalgie kan mijn man niet meer samen met mij de motor berijden. De oplossing is voor ons om er wanneer wij samen rijden extra wielen te plaatsen. Dit is geoorloofd in België en Duitsland. Ik heb hierover het RDW aangeschreven en die zei dat de zijwielen geremd moeten zijn maar dit kan niet omdat deze ook afneembaar zijn. Het zijn 2 zijwielen bevestigd aan een frame. Een aanhanger of een caravan is ook niet geremd naar mijn idee. We hopen een oplossing te kunnen vinden anders zijn we genoodzaakt de motor weg te doen en dat gaat ons aan het hart. Weet iemand hoe of wat?

Antwoord van Leo

Antwoord van Leo

ANWB Expert

U wilt extra wielen bevestigen aan uw motor.

U geeft aan al bij de RDW informatie te hebben ingewonnen. De aanpassingen zullen in ieder geval moeten voldoen aan de eisen die de RDW hier aan stelt. Er zijn speciale bedrijven die auto's aanpassen, mogelijk kunnen zij u aan een oplossing helpen.


Overigens zijn alle aanhangers en caravans boven de 750 kg wel geremd.

Als uw man de bestuurder is van de motor zal het CBR toch ook op de hoogte gesteld moeten worden van de beperking.