Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Importeren motor uit frankrijk

Vraag gesteld door Mathieu1992 op 27 juni 2018

Beste,

Ik wil graag een Vespa px125 van circa 15 jaar oud uit zuid Frankrijk(Saint Tropez) importeren naar Nederland. Ik wil deze ophalen met een aanhanger en ik heb begrepen dat ik deze eenmaal in Nederland kan aanmelden bij het RDW om het daar verder te regelen. Mijn vraag is: hoe gaat het overschrijven e.d. in Frankrijk zelf, waar kan ik dit regelen en wat zijn de benodigde documenten?

Mvg

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U vraagt hoe te handelen bij het uitschrijven van een Frans gekentekende Vespa in Frankrijk.

Over wat de procedure is aldaar en waar u moet zijn hebben we geen informatie. In elk land is de procedure bij wie en waar u moet zijn weer anders. Wat dat betreft houden we niet bij hoe dat buiten onze landsgrenzen allemaal is geregeld.

Het is wel zo dat de Vespa in Nederland aanbieden met Frans kenteken géén probleem is. Het Franse kentekencertificaat neemt de RDW vervolgens in beslag en gaat de Vespa afmelden bij de Franse instanties. Alles daar regelen is dus niet per se noodzakelijk. En hoe het daar geregeld moet worden weet wellicht de verkoper. Maar de weg van de minste weerstand is het allemaal fijn door de RDW laten regelen.