Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Heeft iemand ervaring met Ride-One banden reparatie motorfiets

Vraag gesteld door ed.v. op 13 mei 2015

Hallo.
Wil graag weten of het produkt ride -on banden bescherming zo goed is voor je motor.
Heb op de site.www.ride-on-nederland.nl zitten kijken en heb mijn twijfels of het produkt zo goed en veilig is .
Al mijn motor kenise raden het af omdat ze het niet kennen of weten.
Kan iemand mij vertellen of dit produkt goed is.
Hoor het graag van u.
Groet.E.V/Der.Vliet.

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

Ik lees het volgende als aanvullende informatie bij het product;
''Inspecteer regelmatig je banden op beschadigingen. Verwijder prikkende objecten, zoals doornen, spijkertjes, schroeven etc. Nadat het object is verwijderd, moet er 4 tot 5 km met het voertuig worden gereden om het lek te dichten met Ride-On. Ride-On dicht 85-95% van de puncties van objecten tot 6,4 mm in diameter op het loopvlak van de band en dicht 55%-65% voor tubebanden van objecten tot 3,2 mm. Ride-On TPS werkt het beste wanneer de banden zijn opgewarmd''.

Op zich een goede tip om banden regelmatig te controleren op ongewilde prikkende objecten. De garantie dat het spul werkt, zeker bij kleinere objecten, krijg je echter niet. Gezien de relatief statistisch kleine kans op een lekke band zou ik er niet zomaar voor kiezen. Hopelijk verschijnen er nog gebruikers ervaringen!***

Reactie van P. van Kleij:

Beste Ed,
Zelf rijd ik geen motor maar mijn man wel.
Je spreekt trouwens over een reparatie middel, maar volgens mij is het een preventief middel. Om te voorkomen dat je lekke banden krijgt.
Wij zijn in januari bij de nieuwjaarsreceptie van V P Motorsport in Sommelsdijk geweest en daar hebben we een demonstratie gezien dat ze over een spijkerplank reden met dat spul in hun banden. En het werkt als een speer. Je zag heel even een beetje van het spul naar buiten komen en toen waren de banden weer dicht.
Mijn man heeft het nu ook in zijn banden.