Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Dagwaarde motorscooter

Vraag gesteld door Wybren op 23 februari 2016

Ik wil graag de dagwaarde weten voor mijn motorscooter,te weten een Malaguti Spidermax GT500, 459 cm3 inhoud,40 pk,Euro3, ,eerste toelating 9-3-2005, tenaamstelling/aankoopdatum NL 30-12-2011.Huidige km stand is 12530 km.
Kleur zwart,Standaard uitvoering,geen kofferrek etc.
Als ik sommige garagisten mag geloven, is het ding niks waard.Zal wel een logisch gevolg zijn van het niet willen inruilen.En als ik met Verzekeraars contact opneem,waaronder DAK-Volmacht,dan is het ding 4000 euro waard.Waarschijnlijk hier het gevolg van geld genereren inzake om toch maar een Vol-Casco verzekering te kunnen slijten aan iemand die al 34 schadevrije jaren heeft.En aan antwoorden in de zin van, "wat een gek er voor geeft",heb ik ook niks,want een gek zit vaak in een instelling,en rijdt niet op een motor,al zou je denken dat degene die e.d. antwoord geeft,ook zijn BLO-school niet heeft afgemaakt. :) :) .
Daarom zou ik graag op korte termijn van een antwoord van een onafhankelijke organisatie,waarvan ik sinds 1974 lid ben,met lidnummer 111 279 917 , een afdoende antwoord op mijn vraag,waar ik iets mee kan.Als het mogelijk is,de waarde van het vervoermiddel op 1 maart 2016.Aanstaande dus.Mijn emailadres is bij de ANWB bekend.

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U vraagt naar de waarde van een motorscooter.

De motorkoerslijst voor richtprijzen van gebruikte motoren en scooters bestaat al 'n poosje niet meer waar overigens de betreffende Malaguti ook niet in opgenomen is geweest. Er zijn ook amper marktgegevens van deze scooter om daar nog uit te putten. Wanneer ik toch een indicatie moet geven van de vervagingswaarde (voor zover er ook een wordt aangeboden) lijkt mij een dagwaarde van 1.500 euro een redelijke indicatie.***

Reactie van Wybren:

Bedankt voor het antwoord.
Hier kan ik wat mee.
Hoe een DAK-Volmacht,dat voor Unigarant verzekerd,mij dan telefonisch van een antwoord melden dat het ding 4duizend waard is,is mij een raadsel.
Ik heb nog gevraagd,welke formule of hoe ze dat hebben berekend.Daarop werd er gezegd,dat ze mij dat niet konden vertellen,we weten het niet.Ons programma rekend dat zo uit,was het antwoord.
Er staat doodleuk op de polis dat het ding voor 4000 euro tegen brand is verzekerd.
Voor mij is wel duidelijk dat de Vol-Casco eraf gaat,want het is niet meer in verhouding met de waarde van het object.