Nieuwe camping eigenaren verzoeken ons om de stacaravans te verwijderen op onze kosten. Mag dat zomaar?
Vraag gesteld door Martin A. op 22 februari 2016
Camping dreigde failliet te gaan of is zelf al failliet. De nieuwe eigenaren hebben deze vlak voordat het op last van de bank geveild zou worden weten te kopen. Nu willen ze binnen het bestemmingsplan er een ander soort, meer luxe camping van maken. Daar passen de oude stacaravans niet bij, dus iedereen is vriendelijk verzocht om begin november 2016 de staanplaatsen leeg op te leveren. Sommige mensen staan er al 40 jaar !! O ja, of we nog wel even 1250 euro stageld willen betalen voor dit seizoen.
1. Mogen ze dit zomaar doen ?
2. Zijn wij verplicht in deze situatie zelf op onze kosten de boel leeg op te leveren ?
Antwoord van David
ANWB ExpertDe nieuwe eigenaren van de camping waar u een stacaravan heeft, hebben aangegeven dat er een andere soort camping komt en hebben verzocht de staanplaatsen leeg op te leveren. U vraagt of dit is toegestaan.
Ik kan mij voorstellen dat dit een hele vervelende situatie is. Ook omdat er mensen zijn die al vele jaren op de camping staan.
Om u van een passend antwoord te kunnen voorzien, hoor ik graag van u of deze camping is aangesloten bij de Recron. In dat geval zijn namelijk de regels bij herstructurering volgens artikel 12 van de Recron-voorwaarden van kracht.
Tegen de plannen van herstructurering valt niets te doen. Het is het recht van de eigenaar van de camping om de indeling te wijzigen.
De campingeigenaar kan de overeenkomst opzeggen wegens herstructurering als de ondernemer een herstructureringsplan voor (een deel van) het terrein tot uitvoering gaat brengen waarvoor uw plaats nodig is. Om tot opzegging te kunnen overgaan moet de ondernemer een concreet en uitvoerbaar plan hebben in die zin dat een eventueel benodigde vergunning, wijziging of ontheffing van het bestemmingsplan is verleend, dan wel op redelijke termijn te verwachten is.
Als de campingeigenaar zich niet aan de Recron-voorwaarden houdt (en dus ook aangesloten is), dan kunt u een klacht indienen bij de Geschillencommissie Recreatie.
Meer lezen over dit herstructurering.
Deel deze pagina