Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Hoe voorkom je dat caravanneuswiel met nieuwe RAV4 verkeersdrempels raakt?

Vraag gesteld door pjverwijs op 5 juli 2016

In KCK 08/2016 staat test van nieuwe RAV4 AWD hybride. Trekhaak zit laag blijkt tijdens testrit met een Knaus caravan, neuswiel toucheert verkeersdrempels. Geldt dit ook met een Avento 465TEB Touristique uit 2010 en zo ja wat valt hieraan te verhelpen? Neuswiel demonteren?

Antwoord van Frank

Antwoord van Frank

ANWB Expert

Tijdens de Trekautoverkiezing van het Jaar (KCK 6/2016) raakte het neuswiel bij het oversteken van een forse drempel even de grond.

Dit heeft alles te maken met de belading in de auto en de toegepaste kogeldruk. Dat geldt dan voor alle caravans die eenzelfde neuswiel hebben en hem ook op dezelfde plaats hebben als de door ons gebruikte Knaus.

Als dit probleem zich vaker zou voordoen, dan is de enige mogelijkheid om het neuswiel tijdens het rijden te verwijderen.

Wij halen het neuswiel altijd zodanig op dat het nog kan draaien. Raakt het wiel dan een hindernis, dan hebben we nooit schade omdat het mee rolt. We hadden tijdens de test dan ook geen schade.***

Reactie van janvanzelst:

Zou het monteren van een set MAD hulpveren ook een oplossing kunnen zijn? Kosten ongeveer € 190 dacht ik. Ik overweeg de aanschaf van een RAV4 Hybrid AWD.***

Reactie van Frank Clavaux:

Dat lijkt me nogal een rigoureuze aanpak. Ik zou in uw situatie eerst eens kijken of het wel nodig is.