Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

afvoeren caravan in spanje

Vraag gesteld door FransdB op 22 juni 2017

wgs. onbruik staat mijn oudere caravan op buitenstalling nabij Platja d'aro. Ik ga eerdaags er naar toe om de staat te bekijken. Als hij nog redelijk is wil ik hem terugslepen naar NL. Echter, als hij te slecht is moet ik hem leeghalen en aldaar afvoeren voor sloop en/of verkoop.
Hoe gaat dat in zijn werk ?
PS. Is het mogelijk om de caravan door/via ANWB op te laten halen en wat zijn daar dan ongeveer de kosten van ? Ik zie nl. nogal op tegen de lange rit (alleen) met caravan over de binnenwegen ( gezien de leeftijden van zowel mijzelf, auto als caravan vind ik dit veiliger en als er iets misgaat heb ik dan gelukkig nog de ANWB)

Antwoord van Harm

Antwoord van Harm

ANWB Expert

U wilt weten of er mogelijkheden zijn voor het afvoeren van uw caravan in Spanje.

We kunnen uw caravan tegen betaling naar Nederland transporteren. U kunt op www.logicx.nl/transport of via het telefoonnummer 055-3694165 hier meer informatie over vinden.

Mocht de caravan de transportkosten niet meer waard zijn dan is het laten demonteren tot op heden eenvoudig in Spanje. U dient bij het demontage bedrijf een afstandsverklaring te tekenen ( in het Spaans) waaraan een kopie van uw ID en het kentekenbewijs wordt gehecht. Daarmee kan de caravan gedemonteerd worden. Daar zijn geen kosten aan verbonden.

Tevens kunt u met de innameverklaring, die u van het Spaanse demontagebedrijf krijgt, de caravan afmelden bij de RDW. Op www.rdw.nl/Particulier/Paginas/Aanhangwagen. kunt u vinden hoe u de caravan in Nederland afmeldt.