Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Wij hebben een KNAUS Eurostar caravan, bj 2003. Tot 2x toe is het neuswiel tijdens het rijden naar beneden gezakt.

Vraag gesteld door Ensemble op 13 augustus 2015

Wij hebben een KNAUS Eurostar caravan, bj 2003. Tot 2x toe is het neuswiel tijdens het rijden naar beneden gezakt. Bij "We zijn er bijna" hoorden/zagen wij onlangs een deelnemer ook iets over dit euvel zeggen. Komt dit inderdaad vaker worden en wat is dan de oplossing? Wij hebben na de eerste keer al een compleet nieuw neuswiel gekocht, maar daar gebeurde hetzelfde mee. Hoe kunnen wij dit euvel oplossen c.q. voorkomen?

Antwoord van Harm

Antwoord van Harm

ANWB Expert

Op zich moet een neuswiel goed omhoog worden gedraaid en, als deze aanwezig zijn, in de geleidingssleuven vallen of worden gedraaid. Uiteraard moet het daarna goed met de hand worden vastgezet en het wieltje zelf dient nog te kunnen draaien zodat het een eventuele klap van bv. een verkeersdrempel kan worden opvangen.
De Knaus Eurostar uit deze periode is korte tijd met een metalen i.p.v. kunststof afdekplaat afdekplaat geleverd geweest en daar zou het ook mee te maken kunnen hebben. Hier is een modificatie op geweest, een Knaus dealer kan beoordelen of dit bij uw caravan van toepassing is.