Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Electrolux koelkast in caravan werkt (plotseling) niet meer

Vraag gesteld door Simon Weeda op 29 september 2016

Onder mijn Vimara 450 TF heb ik een nieuwe Truma Mover SER laten plaatsen door Van Vliet Recreatie in Weteringbrug. Bij thuiskomst, om te laden voor de vakantie, bleek wél de mover te werken, doch verder geen stroomvoorziening meer. Teruggereden naar Van Vliet is er een zekering vervangen.
Op de camping aangekomen bleek mijn Electrolux koelkast (over het 12 Volt-circuit) niet te hebben gewerkt. Op de camping 220 Volt aangesloten, doch ook toen bleek de koelkast niet te werken. De koeling op gas bleek wél te werken.
Kunt u aangeven wat (mogelijk) het koelkast-probleem is; is daar zelf iets aan te doen en hoe ?

Antwoord van Frank

Antwoord van Frank

ANWB Expert

Het is lastig, zo niet ondoenlijk om elektrische problemen op afstand op te lossen.

De vraag is of het verband houdt met de inbouw van de mover. Zo ja, dan moet de dealer het probleem oplossen. U geeft aan dat er al eerder problemen zijn ontstaan.

U kunt ook nog contact opnemen met de huidige leverancier: www.dometic.nl/service/

 


***

 

 

 

Reactie van JasperW:

 

 

Kan het zijn dat de voor de mover geïnstalleerde accu ook klaargemaakt is om de 12V functie van de overige 12V gebruikers eventueel te bedienen? Dat is mij ten zeerste afgeraden bij installatie van de nieuwe mover. Die kan het hele electrische systeem in het honderd gooien. Het waarom kon men mij niet echt uitleggen.

Maar waarschijnlijk heeft het te maken met de in zwang rakende trend van een computertje in de auto dat nogal gauw op z'n teentjes is getrapt als er ook maar een milliampere te veel gebruikt wordt. Die sluit dan gewoon alles af.
Zelf ook meegemaakt dat we onze hele diepvriesvoorraad konden dumpen.
(zie hier o.a. ook het draadje van Beukenhof dd. 21-6-16)