Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Caravanoplooprem kraakt

Vraag gesteld door tflantua op 1 november 2016

Mijn Hobby 540 UL van 2015 caravan ( koppeling ) kraakt enorm bij het rijden,optrekken en remmen. Echter totaal niet bij het nemen van bochten. De frictie elementen van mijn winterhoff koppeling zijn schoongeschuurd en ook de trekhaakkogel. Alle trucjes met een plastic zakje of met talkpoeder zijn uitgeprobeerd, geen vet daar ik de stabilisator normaal wil gebruiken.Niets veranderd er aan.De oplooprem komt langzaam terug als je deze met enig kracht handmatig induwd, dit lijkt ook in orde.Hij remd prima als totale combinatie. Bij het optrekken komt de oplooprem normaal los zonder bonken.Kan het mogelijk in de oplooprem zelf zitten ?? Of heeft iemand een ander idee.

Antwoord van Frank

Antwoord van Frank

ANWB Expert

Als ik deze uiteenzetting zo lees dan zie ik dat er alles aan gedaan is om het kraken van de stabilisator tegen te gaan. In bochten kraakt hij ook niet. Toch schrijft u dat de koppeling kraakt.

Om er zeker van te zijn dat er misschien toch verder gezocht moet worden in de koppeling adviseer ik u om eens met uitgeschakelde stabilisator te gaan rijden en te constateren of het geluid dan weg is. Zo niet, dan ligt de oorzaak ergens anders.

Ook maak ik op dat het geluid hoorbaar is tijdens het rijden als er niet opgetrokken of geremd gaat worden. De oplooprem is dan niet in werking, dus dan kan het daar niet aan liggen.***

Reactie van tflantua:

Ik had niet vermeld dat bij het rijden bedoeld werd alleen na het optrekken en dan langzaam rijden en weer remmen enz. Maar ik ga proberen om met de stabilisator uitgeschakeld te kijken of het dan nog optreedt. Alvast bedankt voor uw reactie.***

Reactie van Frank Clavaux:

Trek ook alle bevestigingsbouten even na