Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Advies voor aanschaf camper qua type (alkoof), lengte en indeling

Vraag gesteld door FredPar op 22 januari 2016

Wij gaan vaak weg met zijn tweeën met onze camper, een Hymercamp 52 (1988). Soort (alkoof), indeling (banken in lengterichting tegenover elkaar) en lengte (5,23 m, past nog redelijk in een normale parkeerplaats) bevallen ons uitstekend. Er komen echter grote kosten aan, minimaal € 3000 (wanden vochtig, roestvorming,...(?))en daarom overwegen we een andere te kopen. Echter alle aangeboden campers zijn groter of zonder alkoof. Ook de genoemde indeling kom je zelden tegen. Graag advies voor drie zaken: a. is er iets in de handel, nieuw of tweedehands dat aan onze wensen voldoet en zo ja wat en waar b. Als dat niet zo is, is er een zaak die op maat zoiets maakt? c. Eventueel is nog een optie om onze camper toch te laten opknappen. Doet de ANWB hiervoor een onderzoek of dat nog zin heeft? Als het zin heeft: waar zou je zoiets het beste kunnen laten doen?

Antwoord van Leo

Antwoord van Leo

ANWB Expert

U zoekt een alkoof camper van maximaal 6 meter met langsbanken.

De alkoof camper op zich, onder de 6 meter wordt al een zoektocht op zich.  Knaus traveller en Hymercamp zijn wel verkrijgbaar onder de 6 meter maar met langsbanken zal het nog extra moeilijk worden.

Op internet blijven speuren kan resultaat opleveren op bijvoorbeeld www.marktplaats.nl  www.camperscaravans.nl of www.campermakelaar.eu .

Ook zijn er wel mogelijkheden voor camperbouw.

Als u overweegt uw huidige camper op te knappen zou u hem eerst kunnen laten keuren om er zo achter te komen of dit nog verstandig is. Ons keurstation is bereikbaar op 088-2692825