Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

storing inspuitsysteem Fiat Ducato 2,3D

Vraag gesteld door Albert Bokslag op 1 juni 2015

Ik heb al jaren een storing inspuitsysteem in mijn camper op basis van Fiat Ducato uit 2007. Eerst leek het een vuiltje in de brandstof. Soms wel soms niet. Na jaren is door Fiat garage het Gasklephuis vervangen. Dat leek te helpen, maar storing kwam terug. Toen is software ge-update. Storing blijft. Kosten tot nu toe ruim 800 euro.
Nu wil Fiat garage het motormanagement vervangen, 950 euro. Geen garantie dat dit de oplossing is. Zo niet dan kabelboom-reparatie voor 400 euro. Fiat weet het kennelijk niet.
Kent iemand dit probleem? Hebt u een idee wat ik moet doen?

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

Er zijn wel meerdere soortgelijke klachten variërend van inderdaad het gasklephuis, luchtmassameter, EGR klep met reparaties die niet altijd het gewenste resultaat opleveren. U zou nog kunnen overwegen naar een elektronica specialist te gaan voor een diagnose. De gok nemen het motormanagement te vervangen en vervolgens wellicht een kabelboom, met uiteindelijk de voor u financiële risico's lijkt mij ook geen geruststellend traject. Misschien zou u eens een GMTO specialist kunnen polsen of hij misschien tot een concrete diagnose weet te komen. Voor meer info en adressen zie;

http://www.gmto.nl/***

Reactie van Albert Bokslag:

Dank je wel Jos.
De EGR is door de specialist AE-tech in Lunteren aangepast. Nu wordt uitlaatgas niet meer teruggestuurd naar de inlaatpoort, wat de gasklep vervuilt. Eind goed, al goed (hoop ik)