Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Electrische fiets mee op bagagewagen

Vraag gesteld door okjbj op 1 april 2016

Op onze Anssems bagagewagen namen we twee fietsen mee met fietsdakdragers. Nu willen we naast een gewone fiets ook een electrische fiets meenemen. Ook na verwijderen van accu en zadel komt het gewicht op ruim 22 kg en dat is te veel voor een fietsdakdrager (max. 20 kg). Is er een alternatief (iets op dissel of door een smid iets laten fabriceren)?

Antwoord van Leo

Antwoord van Leo

ANWB Expert

U vraagt of u een elektrische fiets kunt vervoeren op een dakdrager die gemonteerd is op een bagagewagentje.

U geeft aan dat de fietsendrager maximaal 20 kilo mag dragen en dat de fiets zonder accu nog 22 kg weegt.

Waar ik mij meer zorgen om maak zijn de fietsendragers zelf. Deze zijn waarschijnlijk gemaakt om op een autodak te monteren. Daar een auto compleet anders geveerd is dan een bagagewagentje zult u moeten informeren of uw fietsendragers wel geschikt zijn voor een bagagewagentje. Op een bagagewagentje komen duidelijk grotere krachten vrij op de fietsdrager dan op een autodak.

Er zijn fietsendragers te koop voor op de dissel dus dat kan een oplossing zijn.***

Reactie van ml de haas:

U gebruikt uw fietsdakdrager niet op het dak van de auto maar op uw bagageaanhang wagentje. In beginsel is dit een onjuist gebruik.
U mag een fietsdrager alleen gebruiken waar die voor bedoeld is. In uw geval is dat om een fiets van max. 20 kg. op het dak van de auto te vervoeren.