Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

aanschaf fietsenrek buscamper

Vraag gesteld door andon op 10 juli 2018

Eindhoven, 10 juli 2018

Geacht, beste medewerker,

Mijn naam is André Van Dongen, ANWB-lid 109107489

Ik heb enkele maanden geleden een Citroën Jumper (uit 2004) Pössl 2 Win gekocht.
Ik oriënteer mij nu op de aanschaf van een fietsenrek. Ik heb op internet gezocht en zie foto’s van buscampers met een rek van het merk: 'Fiamma Carry Bike 200 DJ’, dat op de rechterachterdeur gemonteerd is. (een alternatief is natuurlijk een fietsenrek op de trekhaak, maar dan moet het steeds van de haak afgehaald worden, als de achterdeuren open moeten … niet zo handig dus).

Ik heb aan mijn camperbedrijf een offerte gevraagd voor levering en montage, maar krijg het antwoord dat zij dit type rek niet monteren. De reden is, dat de deuren teveel gaan afhangen en dat ik daardoor -op den duur- problemen krijg.
Er wordt een alternatief geboden: een zg. busbiker … een fietsenrek dat óók draaibaar is, maar wél in een totaal ándere prijscategorie valt! ( ± € 1800,00).

Mijn vragen: wat zijn uw ervaringen met fietsrekken voor buscampers en zijn er alternatieven. Is het inderdaad onverstandig om een ‘Fiamma’ rek te laten monteren, en gaat de achterdeur daarvan áfhangen? , of kan ik het met ’n gerust hart aanschaffen?
Kortom … wat is uw advies.

Bij voorbaat dank,

met vriendelijke groet,

André Van Dongen
E: ajjvandongen@icloud.com

Antwoord van Frank

Antwoord van Frank

ANWB Expert

Wij hebben geen ervaringen met het monteren van fietsenrekken op achterdeuren van buscampers.

Er is wel wat te zeggen voor wat het camperbedrijf vindt over het afhangen van deuren. Bij het monteren van een fietsdrager aan de deur moeten de scharnieren het gejutter van dat extra gewicht dag in dag uit opvangen en daar zijn ze niet voor gemaakt. Dan gaat op den duur de deur scheef hangen en klemmen.

Daar tegenover staat het bedrag van € 1800. Daar kan men veel scharnieren voor kopen.

Een ideale manier van fietsen vervoer is er niet, elke oplossing heeft zijn plus- en zijn minpunten.

Dan is, hoe onhandig ook, de drager op de trekhaak de goedkoopste en degelijkste oplossing.