Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Wat mag een camping aan overschrijvingskosten vragen bij verkoop stacaravan? Zeer bekende vakantieparkengroep vraagt 965.-!

Vraag gesteld door J.E.R. op 3 januari 2018

Wij hebben een stacaravan op een Belgische camping, camping is van Nederlandse vakantieparkengroep. Wegens gebrek aan tijd verkopen wij onze caravan en wij hebben gehoord dat overschrijven naar de nieuwe eigenaar 965.- kost. Een absurd hoog bedrag vinden wij.
Wat is normaal en zijn daar regels voor? En wat kunnen we er aan doen?

Antwoord van Marika

Antwoord van Marika

ANWB Expert

U hebt een stacaravan op een Belgische camping die behoort bij een Nederlandse vakantieparkengroep. U wilt uw caravan verkopen en nu blijkt dat u € 965, - aan overschrijvingskosten dient te betalen. U wilt weten of dat een normaal bedrag is en wat u er aan kan doen.

Indien het om een RECRON aangesloten camping gaat kan de ondernemer enkel bemiddelingskosten in rekening brengen wanneer dit schriftelijk is overeengekomen en deze ook in verhouding staan tot de daadwerkelijk gemaakte kosten.

Ondanks de RECRON-voorwaarden worden in de praktijk vaak dit soort kosten door ondernemers in rekening gebracht. Een oplossing zou kunnen zijn, ook indien het dus gaat om een niet RECRON aangesloten camping, om met de ondernemer in overleg te gaan en (schriftelijk) te protesteren tegen deze voorwaarde. Het lastige is als u het hier niet mee eens bent de ondernemer kan weigeren een overeenkomst te sluiten.

Voor meer informatie kunt u nog terecht op onze website: http://www.anwb.nl/rechtshulp/op-de-camping/stacaravan-en-uw-rechten/caravan-kopen-verkopen