Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Wat is de ervaring met de camper trolley? We hebben niet overdreven veel gewicht over dus is dit misschien een oplossing?

Vraag gesteld door fam booij op 22 november 2015

Zie voor voorbeeld.

http://www.vrijbuiter.nl/caravanaccessoires/accessoires/camper-trolley-ct-1500/

Antwoord van Frank

Antwoord van Frank

ANWB Expert

Zijn er ervaringen met de Camper-Trolley?

We hebben de Camper-Trolley een aantal jaren geleden getest. Een verslag is toen gepubliceerd in de KCK

Of het een goede oplossing is hangt af van wat u van dit apparaat verlangt.***

Reactie van fam booij:

Ik heb een Tec Travelbird 490 GK met een massa rijklaar van 1070 kg. Een maximaal gewicht van 1350 kg. Zelf heb ik BE dus waar de auto kan komen red ik mij wel. Het gaat dus om die plaatsen waar je perse van de auto moet afkoppelen.

Naar ik begreep is na 2008 nog een keer een update van het apparaat geweest?***

Reactie van Frank Clavaux:

Wij hebben sinds die test geen nieuwe informatie meer.

Uit de test blijkt dat het zwakste punt de 'grip' is. Dus lijkt hij me goed genoeg om de caravan op de vlakke weg wat te verrijden, maar niet geschikt om hem te verplaatsen op ondergrond waar zelfs de auto het moet laten afweten.***

Reactie van fam booij:

Het gaat niet om de locaties waar het te drassig is voor de auto maar simpelweg waar je verplicht bent om deze af te koppelen om de draai ed. te kunnen maken. Uiteraard met een paar extra handen kom je een eind. Maar als je die niet hebt....

Ik heb nieuwe informatie kan ik die toesturen? Ik kan volgens mij nm. niet hier uploaden? Deze nieuwe trolleys hebben sterkere motoren etc.

Onderstaande bericht kreeg ik van de leverancier.

--Hierbij stuur ik u de documentatie c.q. flyer van de Camper Trolley, zoals afgesproken.

De Camper Trolley is prima geschikt voor het verplaatsen van een caravan aanhanger of boottrailer op harde ondergrond, op zachte ondergrond is er extra gewicht nodig op de dissel om doorslippen te voorkomen.
Sinds 2012 is de Camper Trolley overgenomen door Kronings en is de Camper Trolley sterk verbetert en is uitgevoerd met sterkere motoren en batterij (Li-ion).
Het zonnepaneel is vanaf 2012 niet meer op de Camper Trolley geplaatst.
--***

Reactie van Frank Clavaux:

Ik heb de informatie inmiddels gelezen, maar het zal niet veel veranderen aan de uitslag van de test. De trekkracht van de motor stond immers niet ter discussie.

Voor wat betreft het manoeuvreren in de kleine ruimte zal hij het wel moeten afleggen tegen een mover op de wielen. Voor het geringe gewicht is de Trolley een aanrader. Maar dat is de afweging die u moet maken.***

Reactie van ArieM:

Ja, heb ervaring met campertrolley, waarschijnlijk om dezelfde reden als de vraag steller.
Normaal kan ik het af met de auto ervoor, maar sommige situaties moet ik de caravan echt afkoppelen bv. als ik terug kom van vakantie en er staan auto's in de straat geparkeerd kan ik de draai achteruit naar de oprit niet maken. Daar gebruik ik dan de campertrolley voor. De oprit begint met een verhoogde stoeprand, dan een oplopende stoep en oprit. De camper trolley heeft dan goed grip en duwt de caravan dan achteruit op z'n plek. Caravan is dan 1000kg.
Voor op de camping heb je inderdaad een goede ondergrond nodig.***

Reactie van Frank Clavaux:

Bedankt voor uw bijdrage!