Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Camper lenen

Vraag gesteld door Mike53 op 28 februari 2017

mijn ouders wonen in Duitsland, en nu wil ik graag van de zomer hun camper lenen. Gaat dat? Moet ik dan nog e.o.a regelen?
Bedankt alvast voor uw reactie.

Antwoord van Annemieke

Antwoord van Annemieke

ANWB Expert

U wil de camper van uw ouders lenen en vraagt wat u daar voor moet regelen.

Als u op reis gaat met de camper van iemand anders is het zaak om goede afspraken te maken over enkele zaken. Het kan bijvoorbeeld gebeuren dat er er schade ontstaat, of er is een reparatie nodig. Ook kunnen er na uw vakantie boetes op de mat vallen van de eigenaar. Het is verstandig hier vooraf afspraken over te maken. Als gebruiker bent u verplicht zorgvuldig met het geleende om te gaan en het geleende in dezelfde staat terug te brengen als waarin u het onder uw hoede kreeg.

Voor wat betreft de verzekering is het aan te raden om na te gaan of de verzekering dekking geeft als u de bestuurder bent. U moet de verzekering op de hoogte stellen van het feit dat u de camper voor een bepaalde tijd zult besturen.

Voor meer informatie over het lenen van een auto/camper verwijs ik u naar de informatie hierover op onze website.***

Reactie van Mike53:

Het feit dat deze camper Duits kenteken heeft maakt dan niks uit?***

Reactie van Annemieke Zerdoun:

Dat maakt alleen uit als u met de camper in Nederland zou willen rijden. In Nederland mag u alleen rijden met auto's op Nederlands kenteken. Er zijn wel uitzonderingen. Deze kunt u nalezen op de website van de Rijksdienst voor het Wegverkeer.