Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Wegenwacht omgebouwde camper

Vraag gesteld door MLubb op 31 augustus 2018

Beste,

Ik heb een Ford Transit om laten bouwen naar een camper. Nu is mijn vraag of de normale wegenwacht daar ook voor geldt, aangezien het eigenlijk nog steeds een bus is. Wel staat deze geregistreerd als camper bij RDW.

Alvast bedankt,
Mandy

Antwoord van Frank

Antwoord van Frank

ANWB Expert

U wordt gewoon geholpen als de auto niet bedrijfsmatig wordt gebruikt. ZIe hiervoor de Algemene voorwaarden.

6 Welke voertuigen helpen wij?

Wij helpen, afhankelijk van de door u gekozen service, personenauto’s, kampeerauto’s, motorfietsen, brommobielen, busjes en bestelbusjes die niet commercieel gebruikt worden, op voorwaarde dat het voertuig niet zwaarder is dan 3.500 kg. Kampeerauto’s die zwaarder zijn dan 3.500 kg en te besturen met een rijbewijs uit de categorie C, helpen wij in Nederland alleen met sleutelhulp en in het buitenland met sleutelhulp en transporthulp.

Wilt u er ook mee naar het buitenland? Dan heeft u Aanhangwagen en Kampeerauto Service nodig

Lekker kamperen in het buitenland? Check van tevoren of pechhulp op je caravan, camper of aanhangwagen in je Wegenwachpakket zit.

Met Wegenwacht Service heb je in Nederland altijd recht op pechhulp voor je caravan, camper of vouwwagen. Wil je deze hulp ook buiten Nederland? Kies dan een uitbreiding bij je Europa pakket. Pechhulp voor je caravan of vouwwagen in het buitenland kost € 14,- extra per jaar, pechhulp voor je camper € 22,- extra per jaar.