Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

route Seefeld

Vraag gesteld door Ronenmarianne2 op 24 juli 2015

Wij hebben een mooie ANWB camping gevonden in Seefeld (Oostenrijk).
Deze is via diverse routes te bereiken, hoe dan ook kent het laatste stukje van de route grote stijgingspercentages.
Uit eerdere antwoorden op vragen hebben we begrepen dat we de tocht met onze caravan (VW Tiguan met Hobby 560UFF) goed kunnen maken. De vraag is echter wat is de beste route voor auto met caravan; we komen uit Duitsland aan, dus elke aanrijroute is een optie.
Inmiddels hebben we de gratis route&informatiekaart van de ANWB opgehaald van dit gebied. Er zijn 3 routes: via Telfs (stijgingspercentage volgens de kaart 18%), aangegeven als goed te doen voor een ervaren rijder (dat ben ik). De 2e route via Mittenwald en Leutasch (voor ervaren rijder; stijgingspercentage niet op de kaart). 3e route:Mittenwald en Scharnitz (richting Zirl) maar deze lijkt verboden voor caravans (stijgingspercentage 16%). Bij de eerste route over Telfs is het denk ik een must om via Nassareith te rijden, aangezien over Mieming naar Telfs verboden lijkt voor caravans.
Kunt u mij de beste/comfortabelste route aangeven?

Antwoord van Erik Jan

Antwoord van Erik Jan

ANWB Expert

Als u over Mittenwald komt is via Leutasch de beste optie, al geldt het verbod voor auto's met caravan <750 kg tussen Zirl en Scharnitz alleen in noordelijke richting. Op de E532 tussen Obsteig en Telfs kent wel een verbod voor auto's met caravan, maar die is te omzeilen door de 171 te nemen over Stams.