Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Prijsverschil winkel/particulier en caravan koerslijst

Vraag gesteld door wvos op 2 februari 2016

LS,

Ik zat te kijken naar de prijzen in de winkel en vergeleek deze met de koerslijst van de anwb/bovag. Alleen komen die niet echt overeen. Ik vond een caravan naar mijn smaak en werd aangeboden voor 6950,-, maar staat in de koerslijst op 4150,-. een verschil van 2800,-. Ja er zit een gebruikte tent bij en een fietsendrager, maar dat is het verschil toch niet waard.
Ook particulieren op markplaats vragen bedrijfsprijzen. Wat mis ik?

Alsvast bedant!

Antwoord van Frank

Antwoord van Frank

ANWB Expert

Waarom is er verschil tussen de vraagprijzen van caravans en de koerslijst?

De prijzen in de koerslijst worden jaarlijks getoetst en vastgesteld door deskundigen van ANWB en BOVAG.

In de praktijk worden de prijzen echter continu beïnvloed door vraag en aanbod. De laatste tijd is er een schaarste in het aanbod van tweedehands caravans opgetreden waardoor de prijzen stijgen.

Tegenwoordig, met het internet, kijken handelaren en dealers bij elkaar af om te bepalen wat ze voor een caravan moeten vragen. In een aantal gevallen weten ze niet eens wat zo’n caravan nieuw gekost heeft. Soms wordt na een paar jaar zelfs nog de nieuwprijs gevraagd! Dat particulieren nu ook op die lijn gaan zitten is natuurlijk niet reëel.

In onze koerslijst vermelden we daarom ook de laatste nieuwprijs zodat iedereen kan zien of er wel enigszins een afschrijving heeft plaatsgevonden.

Indien de koerslijst echter langdurig achterblijft zullen we de prijzen moeten aanpassen.***

Reactie van wvos:

Bedankt voor het antwoord! Op naar de "caravan-bubble"