Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Keuze caravanspiegels voor Skoda Yeti Ambition 2.0 van 2012 met Eriba Feeling 425 van 2011

Vraag gesteld door Louw Korff op 29 maart 2017

Geachte heer, mevrouw, Met aandacht de test caravanspiegels in de KCK van 4 april 2017 gelezen. Kort geleden de Skoda Yeti aangeschaft en nieuwe caravanspiegels zijn dus nodig. De caravan is 217 cm breed en de auto is 179 cm breed. We we willen degelijke spiegels. Mijn vraag is welke spiegels adviseert u, waarbij de buitenspiegels van de auto niet beschadigen? Tevens de vraag zou u kiezen voor een 2 punts bevestiging of een 4 punts? Alvast bedankt voor uw antwoorden. Met vriendelijke groet, Louw Korff

Antwoord van Frank

Antwoord van Frank

ANWB Expert

Zoals u in de KCK heeft kunnen lezen zijn er heel wat meer aanbieders op de markt dan dat wij hebben getest. Dat heeft te maken met het feit dat er een lastige auto zoals de Opel Astra als testexemplaar is gebruikt.

Wij hebben de ervaring dat de meeste spiegels op de meeste auto’s zonder beschadiging kunnen worden gemonteerd. En dat kan al met twee punts bevestiging. Ik kan geen specifiek geschikt merk voor uw auto noemen omdat wij dat nooit uitgeprobeerd hebben.

Er is wel een spiegelfabrikant die, voor een bepaald merk en uitvoering van de auto, passende spiegels maakt. Die heet Emuk, maar dan moet u wel rekenen op een uitgave van meer dan € 100.

Het beste is dat u bij een dealer langsgaat waar u verschillende spiegels kunt uitproberen.