Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Van een Integraal camper overweeg ik de kunststof motorkap aan de binnenkant te bekleden om het geluid te verminderen zoals bij een personenwagen, is dat effectief, en welk materiaal is het beste daarvoor?

Vraag gesteld door Carel08 op 24 augustus 2015

Indien u niet bekend met daarmee, de cabine van een integraal camper is van polyester, ook de motorkap. Daarachter zit de standaard `fiat bestel aandrijving met een 3 ltr diesel. De binnenkant van de vrij platte motor kap is niet geïsoleerd, net zo min als de deur aan de bestuurders kant. Extra zou ook nog een extra mat binnen gelegd kunnen worden over de standaard. Bij elkaar best kostbaar.
2e, zijn windafbuigers bij het portierraam effectief. Op lange ritten is het rumoer bij elkaar knap vermoeiend.

Antwoord van Leo

Antwoord van Leo

ANWB Expert

De kunststof motorkap zal niet dreunen dus de te behalen winst zal minimaal zijn. Als het geluid minder wordt zal dit vooral buiten de camper waarneembaar zijn. Het schutbord isoleren of een extra vloermat zal meer resultaat boeken.

Op internet kunt u aanbieder vinden voor isolatiemateriaal. Onder anderen http://www.akoestiekwinkel.nl/voertuigen/motorgeluid-auto-dempen

Windafbuigers op de portierramen kunnen effectief zijn als u veel met het raam open rijdt. 

Als u veel last heeft van windgeruid kunt u ook nog kijken naar de afstelling van de portieren en eventueel de spiegels. Als de spiegels dicht bij de carosserie staan kan daar ook windgeruis ontstaan.