Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Lek voorraam Kip Kompakt 300LE

Vraag gesteld door PaulNhof op 1 augustus 2018

In 2011 lekte het voorraam van onze nieuwe KK 300 LE (tegenwoordig heet hij de Kip Shelter). Uiteindelijk op eigen kosten laten repareren bij Kip dealer omdat Kip destijds failliet was (later weer herstart). Dealer: "ze hebben een verkeerd type voorraam gebruikt".
Daarna geen lekkage meer gehad tot dit jaar (2018). Weer lekkage aan hetzelfde voorraam. Reactie Kip: als u geen lekkage wilt moet er een ander type raam in, dat kost Euro 1000, repareren kost minder maar dan kunnen we niet garanderen dat het niet weer gebeurt. Garantie is inmiddels verlopen, rekening van de reparatie heb ik niet meer. Zijn er meer Kip gebruikers met deze ervaring?

Antwoord van Frank

Antwoord van Frank

ANWB Expert

U heeft lekkage aan het voorraam van de Kip Kompakt (model Shelter). Het is mij niet duidelijk wat er lekt en wat men er destijds aan heeft kunnen repareren. Blijkbaar gaat het na zo’n reparatie 7 jaar goed, dus ik zou het weer proberen.

Ik vind het overigens wel vreemd dat u het raam destijds op eigen kosten hebt laten repareren. Voor mankementen aan een nieuwe caravan heeft u te maken met de dealer. Het faillissement van Kip staat daarbuiten. Tenzij u hem direct bij de fabriek heeft gekocht.

Wij hebben deze klacht nog nooit gehoord. Dat zegt natuurlijk niet alles, want niet iedereen meldt ons zijn problemen met de caravan.