Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

gasflessen ruilen

Vraag gesteld door chrisennelly op 4 oktober 2017

Is er een overzicht van gasflessendepots in Frankrijk en Spanje?

Antwoord van Harm

Antwoord van Harm

ANWB Expert

U zoekt adressen in Frankrijk en Spanje om uw gasflessen om te ruilen. U schrijft niet om welk merk gasfles het gaat maar over het algemeen is de informatie over adressen buiten de Benelux summier.

Mocht u over een fles van Campingaz beschikken dan kunt u op www.campingaz.com Frankrijk of Spanje invullen en vindt dan in de taal van het land bij Points de vente of Localizador adressen waar de bekende blauwe flessen zijn in te ruilen.

Verder zijn in Spanje bij de benzinemaatschappij Cepsa gasflessen verkrijgbaar. Welke dat zijn wordt niet vermeld. Adressen vindt u op www.cepsa.com/cepsa/Products_and_Services/Butane_and_propane/Gas_Bottled_in_Service_Stations/ .

Het kan zijn dat ze andere aansluitingen gebruiken, het is daarom handig een setje verloonippels (zo'n € 20 bij de meeste kampeerzaken) mee te nemen en desnoods een fles lokaal te huren.

 

Reacties

R. Bornkamp

Auteur - 27 juni 2023

Tekst: https://www.anwb.nl/experts/kampeermiddelen/3/gasflessen-ruilen
De campingazflessen 907, 20×26 cm met schroefdop zijn op www.campingaz.com in Spanje niet!! verkrijgbaar, ook al suggereert de site van wel. Alleen (soms) de kleine 407 of spuitbussen. Maar deze vind je ook gewoon bij de Decathlon Spanje. De grote 907 is in  Spanje bijna niet te vinden, ook niet bij de grote tuin/bouwcentra. Wij vonden bij toeval een gevulde fles bij een aardewerkzaak langs de weg. Vakantiegangers Spanje: neem een reservefles mee!