Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Na een noodreparatie remt mijn auto nog steeds prima, wat moet ik doen?

Vraag gesteld door een ANWB-lid op 6 augustus 2023

op 12 juni trapten we door de rem. Wegenwacht loste het op, koppelstuk remleiding zat niet goed vast. Fout van garage die remleiding verving. We mochten rijden, advies was geloof ik: deel koppelstuk vervangen. Is nog niet gebeurd, garage die het deed is opgedoekt. Moet het echt gebeuren, is anders rijden niet veilig? Auto remt goed. Peugeot J5, kampeerauto, 

Antwoord van Mickel

Antwoord van Mickel

ANWB Expert

Door een fout van een garage die inmiddels niet meer bestaat, trapte u door de rem. De wegenwacht heeft een noodreparatie uitgevoerd waarna u weer onderweg kon. De auto remt nog steeds goed, u vraagt zich nu af of een reparatie alsnog noodzakelijk is.

Wanneer een wegenwacht een noodreparatie uitvoert en daarbij het advies geeft om alsnog een definitieve reparatie uit te voeren, zal hij dat doen op basis van hoe hij de remleiding en het koppelstuk beoordeeld heeft.

Soms kan een noodreparatie voldoende zijn om hiermee een bepaalde tijd rond te rijden, maar kan niet gegarandeerd worden dat dit ook op langere termijn het geval zal zijn.

Ik zou u dan ook het dringende advies willen geven om uw kampeerauto alsnog bij een garage aan te bieden voor een definitieve reparatie.
Zeker met onderdelen van het remsysteem kan geen risico genomen worden.