Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Welke accu is geschikt voor mijn mover?

Vraag gesteld door D. Heltzel op 6 juli 2022

Op onze Bürstner Belcanto 455 ts caravan van 2007, zit een Hypercamp Prestige mover bouwjaar 2015. Max. toegestaan gewicht van de caravan is 1500 kg.
Daarvoor gebruikten we een accu van het merk Goldcamp Multipower Deep cycle spiral , en die heeft een 750A-900A. Cappaciteit. Nu is deze toe aan vervanging en denken we er aan om een PowerXtreme X20 accu of de PowerXtreme x30 te kopen. Wat is de beste accu van deze 2 voor onze mover? Of zijn er nog betere opties? We gebruiken de accu Niet voor een boordnet.

Antwoord van Mickel

Antwoord van Mickel

ANWB Expert


U heeft een Bürstner Belcanto van 1500Kg en een Hypercamp Prestige mover. Uw huidige accu is aan vervanging toe en u overweegt een Emergoplus PowerXtreme X20 of X30. U vraagt zicht af wat de beste accu is.

Wanneer u de accu alleen gebruikt als voeding voor de mover, zou de X20 voldoende moeten zijn. U kunt dan ongeveer 60 minuten moveren. Beide accu's zijn voorzien van een interne lader en hoewel het al weer een tijdje gelden is dat we deze getest hebben, kwamen deze accu's goed uit de test. Wanneer u de accu niet als boordaccu gebruikt, is het eigenlijk niet nodig om voor de zwaardere maar ook duurdere X30 te kiezen.