Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Vocht in het achterlicht van mijn nieuwe caravan

Vraag gesteld door op 18 oktober 2022

Afgelopen vakantie viel het mij op dat er vocht zit in het achterlicht van onze caravan. De caravan is net nieuw. Ik heb dit gemeld bij de dealer, maar deze meldt mij dat de claim is afgewezen door de fabriek. Zij geven aan dat het vocht vanzelf verdwijnt. Toch zit ik nog met vragen
1 Tast het vocht de ledlamp niet aan en
2 is het veilig om met een lamp vol condens te rijden?
 

Antwoord van Mickel

Antwoord van Mickel

ANWB Expert

 

U heeft een nieuwe caravan waarbij er sprake is van vocht in een achterlicht. De dealer wil het probleem niet oplossen omdat de fabriek de claim heeft afgewezen.

Dit lijkt me toch echt iets te kort door de bocht. Vocht in achterlichten komt vaker voor en kan naast het hebben van meerdere oorzaken, ook nog eens gevolgen hebben voor het binnendringen van vocht in de opbouw. Ook kan het uiteindelijk de lamp zelf aantasten.

Het is dus zeker geen probleem wat zo maar voor lief genomen kan worden.
Overigens is vervanging van de lamp zo ongeveer het laatste, wat als mogelijke oplossing geboden hoeft te worden. Uw aanspreekpunt voor dit probleem is de dealer, en het is dan ook aan hen om dit probleem op te lossen. Overigens heeft lampenfabrikant Hella, het probleem van vocht in lampen en de foutopsporing van deze problemen heel mooi op hun website beschreven.
Ik kan daar eigenlijk niets meer aan toevoegen.

Mijn advies zou dus zijn om nogmaals bij de dealer aan te dringen op een oplossing op basis van de wettelijke garantie. Wellicht dat het ook verstandig is ze te attenderen om hierbij het advies van deze lampenfabrikant te volgen.