Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Verlichting van de vouwwagen werkt niet goed

Vraag gesteld door A. Voogt-Vrijhoef op 31 maart 2023

De verlichting van onze vouwwagen werkt niet in combinatie met onze auto. Zodra we hem aankoppelen knippert de richtingaanwijzer 1x en doet vervolgens niets meer. Ook niet meer van de auto. De verlichting van de fietsendrager werkt wel. En de verlichting van de vouwwagen werkt wel in combinatie met andere auto's. Wat kan de oorzaak zijn en hoe is dit op te lossen?

Antwoord van Mickel

Antwoord van Mickel

ANWB Expert

U heeft problemen met de verlichting van de auto en de vouwwagen wanneer u de vouwwagen aankoppelt. De verlichting werkt wel wanneer u de fietsendrager aankoppelt, of de vouwwagen aan een andere auto gekoppeld is.

Oplossing

De kans is groot dat uw vouwwagen voorzien is van LED verlichting en dat uw auto niet goed met deze verlichting overweg kan. Qua oplossing zijn er meerdere mogelijkheden. Soms monteert men speciale weerstanden waardoor het can-bus systeem als het ware de verlichting herkent.
Een andere oplossing kan zijn om er een zogenaamde Led-control box tussen te plaatsen.

Conclusie

De eerste stap is dus om te controleren of er inderdaad sprake is van LED verlichting, mocht dit het geval zijn, dan verwacht ik dat de oplossing door een goede garage of aanhangwagen specialist gedaan kan worden. U zou ook kunnen overwegen een led-control box aan te schaffen.