Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Op zoek naar banden voor mijn caravan

Vraag gesteld door een ANWB-lid op 28 februari 2023

mijn banden van de caravan zijn van 2004. Het betreft een chateau calista 430. Welke banden adviseert U. Het maximaal draagvermogen is 1300kg.

Antwoord van Mickel

Antwoord van Mickel

ANWB Expert

De banden van uw caravan zijn uit 2004. U vraagt zich af welke banden wij adviseren.

Aangezien ons advies is, banden van een caravan elke 10 jaar preventief te vervangen omdat de eigenschappen van deze band niet meer gegarandeerd kunnen worden lijkt het me inderdaad verstandig om deze op korte termijn te vervangen. Voor caravanbanden is vooral het draagvermogen van de band het belangrijkste. Omdat lichte bestelwagenbanden aan dit profiel  voldoen, is het aan te raden banden te nemen die hier aan voldoen. Deze banden zijn te herkennen aan de C achter de maat.Bijvoorbeeld 185R14C

Eigenschappen zoals bijvoorbeeld stuurgedrag en slijtage en snelheidscodering zijn eigenlijk van ondergeschikt belang. We hebben recent geen caravanbanden getest, maar ik verwacht eigenlijk dat banden die aan de genoemde specificaties voldoen in principe geschikt zijn. Zeker wanneer u banden van een normaal bekend merk neemt, kan het eigenlijk niet mis gaan voor gebruik onder een caravan.

Hier kunt u meer informatie over caravanbanden teruglezen.