Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Moet ik uit voorzorg een sensor laten vervangen?

Vraag gesteld door een ANWB-lid op 11 mei 2023

Mijn camper, fiat Ducato gaf motormanagement storing aan, deze uitgelezen door garage. Storing sensorbrandstofpomp, deze gereset, probleem weg. Is er kans dat dit weer komt of moet ik op voorhand sensor vervangen ?

Antwoord van Mickel

Antwoord van Mickel

ANWB Expert

Uw garage heeft een storing uitgelezen en dat zou een "storing sensor brandstofpomp" zijn. U vraagt zich nu af of u de sensor uit voorzorg moet vervangen.

Waarde

Meestal registreert een sensor een bepaalde waarde, als die waarde niet goed blijkt, dan geeft het motormanagement een storing door middel van het lampje dat gaat branden of soms zelfs knipperen. In dit geval twijfel ik of het daadwerkelijk een sensor brandstofpomp is. Ik denk eerder dat het hier gaat om een sensor die de brandstofdruk meet.

Brandstofdruk

Het kan inderdaad voorkomen dat deze sensor niet goed is, maar dan zal eerst de brandstofdruk gemeten moeten worden. Zo maar een sensor vervangen, zonder dat er meer over de achtergrond van de storing bekend is, is niet de juiste volgorde.

Storing

Mocht de storing terugkomen dan zal de garage dus eerst moeten achterhalen of er een probleem met de brandstofdruk is, of dat het de sensor is die een verkeerde waarde geeft. Of wellicht betreft het een heel ander soort storing.

Vaak hebben deze storingen een P code. Wanneer u die heeft kunnen we in ieder geval zien om welke storing het precies gaat.