Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Het dak van mijn Elddis caravan zakt in

Vraag gesteld door op 15 september 2022

Ik heb een Elddis caravan uit 2019 waarvan het dak iets is doorgezakt. De importeur zegt dat het geen kwaad kan maar ik ben niet geheel zeker of ik hiermee in de toekomst toch een vocht probleem zal krijgen. De caravan wordt 2 keer per jaar gecontroleerd op vocht. Naar het schijnt komt het veelvuldig voor bij dit type caravan. wat is wijsheid,  blijven gebruiken met regelmatige controle of toch op tijd verkopen voordat er problemen ontstaan? Is een mogelijk dak lekkage goed te repareren?

 

Antwoord van Mickel

Antwoord van Mickel

ANWB Expert

 

U heeft een Elddis caravan uit 2019 waarvan het dak iets doorgezakt is. De importeur geef aan dat dit geen kwaad kan.

Het doorzakken van het dak komt inderdaad regelmatig voor bij deze caravan, evenals lekkages.
Wanneer u op internet hier op zoekt, zijn er genoeg voorbeelden van te vinden. Het lijkt dat de problemen zich concentreren rondom het “Stargazer” dak. Voor zover ik kan nagaan komen er ook problemen met het frame van dit dak voor. Wat mij betreft is het dus verstandig om hier uitermate attent op te zijn.

Het is lastig om vanuit hier te beoordelen of er in uw geval ook sprake is van een risico op lekkage of het verder inzakken van het dak.
Maar gezien de hoeveelheid informatie die er over te vinden is, zijn wat mij betreft uw zorgen terecht. Lekkages aan het dak zijn sowieso ernstig en bijzonder lastig te repareren. Wanneer de dealer overtuigd is dat het geen enkel kwaad kan, en dat er geen risico is op lekkage, zou ik u willen adviseren dit zwart op wit op papier te zetten. Het advies is dan om op te laten tekenen dat u gedurende de levensduur van de caravan hier geen problemen mee hoeft te verwachten.

In het geval er toch problemen ontstaan, lijkt het mij redelijk dat men u dan toezegt dat het alsnog kosteloos voor u hersteld zal worden.