Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Gedeeld gebruik van een caravan

Vraag gesteld door op 27 oktober 2022

Wij gaan samen met mijn ouders een caravan aanschaffen. hij komt op de naam van mijn ouders te staan. Als wij met de caravan naar Spanje rijden. Moeten wij dan iets regelen?

Antwoord van Mickel

Antwoord van Mickel

ANWB Expert

U gaat samen met uw ouders een caravan aanschaffen, de caravan komt op naam van uw ouders te staan. U vraagt zich af of u voordat u naar Spanje gaat rijden, nog iets moet regelen.

Aangezien de caravan een eigen kenteken heeft, volstaat het om bij aanvang van de reis de kentekencard en de groene kaart van de caravan mee te nemen. In het geval van een aanrijdingsschade, bent u tegen wettelijke aansprakelijkheid verzekerd middels de autoverzekering als de schade in gekoppelde toestand ontstaat.

Voor wat betreft uw ANWB wegenwacht Europa-service, kan ik aanraden dat u Pechhulp caravan | Wegenwacht® van ANWB afsluit.
Dit is een persoonlijke verzekering en u kunt dus geen gebruik maken van de pechhulp service van uw ouders, als zij die ook hebben.
Daarnaast is het verstandig om na te gaan of de caravan verzekering die afgesloten is, ook geldig is bij uitlenen.
Zo is dit bij de ANWB caravan verzekering, uitlenen toegestaan Mits er geen sprake is van zakelijke verhuur.

Voor al uw vragen op het gebied van mobiliteit, recreatie en toerisme kunt u ook terecht op ons ANWB Experts platform: www.anwb.nl/experts/