Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Gasfles Low8 KK 08/2022

Vraag gesteld door op 20 juli 2022

Betr. art. KK 08/2022 blz. 86 e.v. van Wim de Roos over de LOW8 gasfles. Ik ben hierin geïnteresseerd, maar volgens een artikel op https://www.zwiebelfam.nl/herkeuring-van-gasflessen/ staat dat kunststof gasflessen op termijn uitsterft. Ook de Holthausenflessen mogen niet meer gevuld en gekeurd worden. Ze hebben het in dat artikel over cs5, cs6 en cs10 flessen. Ik weet niet wat voor soort fles die van Low8 is. Maar het keuringscertificaat op de website van LOW8 is ook maar geldig tot 16 aug 2022. Loop ik niet het risico dat dit niet verlengd wordt en de fles niet meer herkeurd/gevuld mag worden. Dan heb ik € 100 uitgegeven voor een nieuwe fles, die dan niets meer waard is. Het zal wel niet zo zijn, maar dat hoor ik dan graag van U.

Antwoord van Mickel

Antwoord van Mickel

ANWB Expert

U heeft een vraag over de nieuwe LoW8 gasfles.

Wanneer deze gasfles geleverd wordt, heeft deze een goedkeur voor 10 jaar. Na deze periode biedt de leverancier voor de eerste 5000 klanten is er een gratis herkeuring na 10 jaar.

Het certificaat wat op de website staat, heeft geen betrekking op de geldigheidsduur van de gasflessen, maar op de goedkeuring voor de productie. Ik ga er vanuit dat normaal gesproken, deze certificering verlengd zal worden.

Overigens is de informatie over de door u genoemde website niet correct. Ook de lichtgewicht Benegas fles is van kunststof  en is allesbehalve een product wat aan het einde van zijn bestaan is. De kunststof gasfles lijkt dus zeker niet te verdwijnen.

Dat bepaalde kunststof gasflessen inmiddels niet meer leverbaar zijn,of niet meer gevuld kunnen worden, is correct.
Dat betreft echter andere gasflessen zoals die u noemt, maar het heeft geen betrekking op deze nieuwere generatie gasflessen.