Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Mijn caravan zit vol met vliegjes

Vraag gesteld door P. van Eendenburg op 2 juli 2022

In 2019 hebben wij een nieuwe adria adora 512 UP gekocht.
Echter bij warm vnl. drukkend  weer zit de caravan s avonds vol met kleine vliegjes. Om gek van te worden. Voornamelijk rond de verlichting. Dit is al vanaf het begin. De horren zijn nagekeken maar de vliegjes blijven toch nog in grote getale binnenkomen. Mijn vraag is : heeft u enig idee waar ze vandaan kunnen komen en/of zijn er meerdere klachten over dit probleem bij dit model Adria geconstateerd.

Antwoord van Mickel

Antwoord van Mickel

ANWB Expert


U heeft last van vliegjes in de caravan, het lijkt dat alle horren goed afsluiten, maar dat ze toch nog ergens binnen weten te komen.

Voor zover bij ons bekend, is dit geen specifiek probleem van de Adria Adora. Wat misschien mogelijk is is dat er via een dakontluchting toch ergens vliegjes binnen kunnen komen. In de meeste gevallen zijn die ook voorzien van een anti-endoorgang, maar wellicht zit daar iets niet goed. Een andere mogelijkheid s om de caravan te onderwerpen aan een rooktest. Hierbij wordt er onder druk rook in de caravan geblazen, en kan er gekeken worden of ergens toch een luchtlekkage zit dit niet goed afgeschermd is tegen insecten.