Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Lekkage camper

Vraag gesteld door op 21 juni 2022

Lek vanaf dak, kastje en wandrand boven nat, bodem onderkant wanden rot en zacht, reparatie mogelijk? Kosten? Betreft Chausson welcome 2009

Antwoord van Mickel

Antwoord van Mickel

ANWB Expert


U heeft een Chausson Welcome uit 2009 waarbij er lekkage ontstaan is. U geeft aan dat er sprake is van een lekkage vanaf het dak, waarbij de wandrand boven nat is en het vocht tot onder doorgetrokken is.

Het lijkt erop dat de wanden en de bodem inmiddels ook aangetast zijn. Vrijwel zeker is er dan al langdurig sprake van een lekkage. Reparatie van een dergelijke schade is mogelijk, maar u moet rekening houden met een flinke onkostenpost. Naast dat de lekkage zelf verholpen moet worden, zullen de kasten gedemonteerd moeten worden, de wanden opengemaakt worden, en alles wat aangetast is moet vervangen worden. Op het moment dat de structuur van wanden en de bodem hersteld zijn, kan het isolatiemateriaal vervangen worden en het geheel weer opgebouwd worden. U zult begrijpen dat dit vele uren werk zijn die er in gaan zitten. Het is echt onmogelijk om vanaf deze positie een indicatie te geven van de mogelijke kosten. Eigenlijk kan pas na demontage en grondig onderzoek er iets zinnigs over gezegd worden.

Wilt u dus deze schade laten repareren, dan zou mijn advies zijn om een goede specialist in handen te nemen en daarmee samen met u een plan van aanpak te maken. Zoals u nu het beeld schetst, verwacht dat de kosten eerder in de duizenden, dan in de honderden euro's zullen oplopen.