Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Kosten maken voor euro3 camper nog wel verstandig?

Vraag gesteld door op 28 mei 2022

Wij hebben een camperbus (Fiat Ducato) uit 2002, euro-emissie 3. Hij is net weer door de APK maar de garagehouder heeft ons gewezen op ernstige roestvorming. Wij kunnen dit grondig laten behandelen door een expert zodat de roestvorming flink vertraagt. Hierdoor zal onze camper fiks langer mee gaan, dan wanneer wij er niets aan laten doen.
Deze behandeling (incl reparatie en wat laswerk) zal 2000 tot 3000 euro kosten. Wij willen heel graag nog wat jaren genieten, maar twijfelen of de kans niet groot is dat diesels met emissie 3 heel snel helemaal de weg niet meer op mogen. Dan is het weggegooid geld.
Wat te doen?

Type: Fiat Ducato camperbus
Bouwjaar: 2002
Brandstof: Diesel

Antwoord van Pieter

Antwoord van Pieter

ANWB Expert

Uw camper kan een flinke anti-roest behandeling gebruiken maar u vraagt of de auto de investering waard is.

Ik verwacht niet dat een Euro-3 kampeerauto heel snel onverkoopbaar zal worden of volledig geweerd wordt. Wat betreft de kosten die u maakt om de auto tegen roest te behandelen ben ik niet bang dat dit weggegooid geld zal zijn.
Mijn advies zou zijn om u eerst goed te verdiepen in de bestemmingen die u wilt bezoeken, om vervolgens te kunnen bepalen of milieuzone's uw reisplannen in de weg zullen staan. Uiteraard kan er in deze regelgeving altijd iets veranderen, maar over het algemeen gaat dat niet zo snel.
Tevens kunt u zichzelf de vraag stellen of gebieden met een milieuzone überhaupt het meest geschikt zijn om met een kampeerauto te bezoeken, omdat het vinden van een overnachtingsplek daar meestal ook niet mogelijk is.
Via onze landenpagina (https://www.anwb.nl/vakantie/landeninformatie) kunt u precies zien wat de beperkingen zijn die ter plekke gelden.