Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Is het zinvol mijn caravan nog te verzekeren?

Vraag gesteld door op 11 april 2022

Wij hebben de caravan van mijn schoonouders geërfd. Hij ziet er nog goed uit, maar is 23 jaar. Heeft het enige nut deze te verzekeren?

Antwoord van Mickel

Antwoord van Mickel

ANWB Expert


U heeft een caravan van 23 jaar oud van uw schoonouders geërfd die er nog goed uit ziet. U vraagt zich af of het nog zinvol is om die te verzekeren.

Als eerste is het zo dat er voor caravans, anders dan voor auto's, geen verplichting bestaat om de caravan te verzekeren. Wanneer u met de caravan onderweg bent, valt deze onder de autoverzekering mocht u schade aan een tegenpartij toebrengen. Of het dus zinvol is om de caravan te verzekeren, zal afhangen van het risico wat u zelf wil lopen en de afweging voor wat betreft de waarde. Het zou me niets verbazen dat een mooie en goede caravan van deze leeftijd, in de huidige markt toch nog een waarde van EUR 4.000 tot 10.000,- kan vertegenwoordigen. Afhankelijk van het model en de staat uiteraard. Het zal dus vooral een afweging worden of u bereid bent, bij een verlies door bijvoorbeeld een ongeval of brand, dit financiële risico te lopen.