Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Ik heb mieren tussen de wanden van de caravan, wat nu?

Vraag gesteld door J. Schoneveld op 2 juli 2022

Wij hadden last van gewone mieren, iPlayer vielen er dode mieren uit het boven bed op het afscheid boord camper. Nu hebben we kleine mieren, heel klein in een nestje. Ben bang dat dat tussen de wanden zit. Er kwam in het voorjaar piepschuim uit.

Antwoord van Mickel

Antwoord van Mickel

ANWB Expert


U heeft last van mieren tussen de wanden van uw caravan. Het lijkt erop dat er ergens een nestje zit, u heeft ook al piepschuim gevonden.

Mieren in een caravan kunnen erg hardnekkig zijn, zeker wanneer ze in de wanden zitten zijn ze lastig te bestrijden en kunnen ze schade toebrengen aan de isolatie en wanden van de caravan. Uiteindelijk zal er opgespoord moeten worden waar de mieren tussen de wanden kunnen komen, en zal die route afgesloten moeten worden. Soms volstaat het om met de reguliere verdelgingsmiddelen de mieren te verjagen, maar ik ken ook gevallen waarin uiteindelijk de enige oplossing bleek om de wanden open te maken en de nesten weg te halen en de isolatie te vernieuwen. U zou kunnen overleggen met een specialist in het verdelgen van ongedierte of ze denken dat er mogelijkheden zijn, vervolgens een behandeling doen en te kijken of dat resultaat heeft.