Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Heeft het zin om een roetfilter op mijn oude camper te monteren?

Vraag gesteld door F. Peters op 20 maart 2022

Is het mogelijk op een Peugeot J5 2,5 TD (290L) een roetfilter te monteren, waar dan ook een groene milieu sticker bij geleverd kan worden?
In oude fora wordt BT industrial BV aangegeven als bedrijf die dit doen, maar die bestaan niet meer. we zouden graag onze oude camper nog jaren milieu bewust willen gebruiken.

Antwoord van Mickel

Antwoord van Mickel

ANWB Expert


U heeft een Peugeot J5 met 2.5TD motor. U vraagt zich af of het mogelijk is een roetfilter te monteren en dan een groene milieu sticker te krijgen.

De motor die in uw Peugeot J5 zal waarschijnlijk een EURO 1 motor zijn. Het verkrijgen van een groene sticker voor Duitsland, was alleen mogelijk met het achteraf monteren van een roetfilter bij een EURO 3 motor. Daarnaast zal de RDW in Nederland de milieuklasse niet aan kunnen passen. Hoe nobel het streven is om uw oude camper nog milieu bewust te kunnen gebruiken, is een dergelijke aanpassing bij deze motoren eigenlijk niet zinvol. Daarnaast waren de retrofit filters zogenaamde "half open" roetfilters. Het effect op de uitstoot is daarbij ook gering.