Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Geschikte fietsendrager Ford Transit

Vraag gesteld door op 25 mei 2022

Wij zoeken al een tijdje naar een geschikte fietsendrager voor onze camper. Het betreft een Ford Transit L1H1 uit 2009 met 2 achterdeuren met ramen. Er zit een afneembare trekhaak op. Wij willen graag een fietsendrager waarbij, na plaatsing, de achterdeuren open kunnen. Is dat mogelijk? We zoeken al een tijdje maar vinden niks. Is er merk/model fietsendrager die geschikt is?

Antwoord van Mickel

Antwoord van Mickel

ANWB Expert


U bent op zoek naar een fietsendrager voor uw buscamper waarbij de achterdeuren open kunnen.

Afhankelijk van de hoogte van de trekhaak, is het heel goed mogelijk dat de Uebler i21 90 graden i21 | Uebler hiervoor geschikt is. Ik zou u wel willen adviseren dit wel eerst uit te proberen alvorens deze drager aan te schaffen. De fietsendrager heeft een kantelfunctie die prima werkt, maar als de trekhaak te hoog zit komen de deuren tegen de koppeling van de drager. Als dit het geval is, bestaat er nog Van-Swing zwenkmodule. Dit is een soort arm die weggeklapt kan worden. Ik zie dat deze niet standaard geleverd wordt voor de Ford Transit, maar dat deze op aanvraag ook voor andere modellen leverbaar zou zijn. Hier vind u meer informatie over dit systeem.
 

Reacties

R. Martijn 

Auteur - 28 maart 2024

Bij onze huidige fietsendrager moet ik het stuur van de binnenste fiets verdraaien   Anders past’ie niet. Door dat verdraaien komt er steeds meer speling op het balhoofd