Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Autogas in Noorwegen en Zweden

Vraag gesteld door op 19 juni 2022

Hebben in Noorwegen en Zweden gezocht naar tankstations waar we gas konden tanken voor in de kamper om op te koken en verwarmen. Ze verkopen alleen maar flessen lpg. Je kunt geen gastank vullen. De ANWB schrijft dat er wel tankstations zijn voor lpg. Dit klopt niet. Hebben veel tankstations gehad en vele kilometer om gereden. Helaas alleen flessen lpg. ANWB het is handig als dit duidelijker omschreven wordt dat je alleen maar flessen kunt kopen en geen gastank kunt vullen.

Antwoord van Mickel

Antwoord van Mickel

ANWB Expert


U bent in Zweden en Noorwegen geweest en u geeft aan dat u nergens een LPG station heeft kunnen vinden, terwijl de ANWB aangeeft dat er wel degelijk tankstations zijn.

Het klopt dat er veel minder tankstations zijn dan bijvoorbeeld in Nederland Frankrijk of België, maar er zijn wel degelijk LPG tankstations in deze 2 landen. In Noorwegen zijn er op dit moment ongeveer 75 Tankstations en in Zweden zo'n 50. 

Op de website mylpg.eu kunt u eenvoudig zien waar de tankstations zitten en wanneer ze voor het laatst gecontroleerd zijn.