Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Lampje caravan koelkast

Vraag gesteld door wittie op 4 november 2017

Hallo.

Ik heb in 2015 een caravan gekocht een L.M.C type Viola 420 K.

Deze caravan is van bouwjaar 2010 maar heb hem als eerste eigenaar in 2015 gekocht.

In de caravan is een koelkast met lampje van Thedford
Deze koelkast werkt prima alleen het lampje brand niet ( lampje is niet defect ), heb de dealer waar ik de caravan gekocht heb gevraagd waarom dat lampje niet brand en kreeg te horen dat als ik licht in de koelkast wilde hebben er een extra stroom draad moet worden gelegd wilde ik licht in de koelkast hebben en dat dit veel werk was en vrij duur , dus zou ik maar wachten tot de koelkast kapot ging dan was het een werk als er dan toch een nieuwe koelkast moest worden in gebouwd.

Mijn vraag is dan ook is dit normaal dat er voor licht in de koelkast te krijgen er een extra stroomdraad moet worden gelegd in deze Type caravan. ??

Graag zou ik hierop een antwoord ontvangen .

M.V.G. Ger Lassauw.

Antwoord van Frank

Antwoord van Frank

ANWB Expert

U heeft een koelkast van het merk Thetford -waarschijnlijk van de 3000 serie- waarvan de binnenverlichting niet brandt en wilt weten of het lampje via een aparte voeding werkt.

Normaal gesproken werkt het lampje gewoon via de 12- of 230V aansluiting. Bij een defect in de regeleenheid kan men het lampje via een apart snoer laten werken als noodoplossing. Maar dan moet de koelkast er uit etc. En dan is het de vraag of dat allemaal het lampje waard is.

Als het een beetje 'tegenzit' gaat de koelkast een caravanleven lang mee.***

Reactie van JasperW:

Ooit hadden wij ook een caravan zonder lampje, zelfs zonder fitting daarvoor. Gewoon spartaans niks.
Ik heb toen een kastschakelaar gemonteerd met het snoertje door de wand van de koelkast naar de dichtstbijzijnde 12V. Zit meestal boven op de koelkast.
Het zou dan veel werk zijn om de koelkast er even uit te halen, maar dat valt reuze mee. Gewoon doen en je hebt er jaren plezier van.