Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

graag bouwjaar caravan Hobby de Luxe easy

Vraag gesteld door bouwjaar caravan op 4 juli 2016

Ik heb een hobby de luxe met nummer WHB30A28BOF410023. Ik heb deze 10 jaar gelden gekocht bij de dealer en wil deze nu verkopen. Bij mijn weten is hij van 2006 maar de aankopende partij zegt dat deze van 2004 is. Wat moet ik hier nu verder mee. Heeft de dealer me een loer gedraaid. Ze vertelde dat deze van 2006 is en een jaar in de showroom heeft gestaan. Ik heb hem gekocht in 2007

Antwoord van Frank

Antwoord van Frank

ANWB Expert

De caravan met het bovengenoemde chassisnummer is een Hobby de Luxe Easy 400 SF van het modeljaar 2004. Het interieur is appelhout-kleurig.
Na 2004 werd een decor van perenhout gebruikt.

Mijn collega zal het juridise deel van de vraag beantwoorden..***

Reactie van bouwjaar caravan:

Als hij dan tot 2007 in de showroom heeft gestaan moet ik dan de vraagprijs afstemmen met 2004 0f met 2006 ( dat is nl het bouwjaar wat de dealer heeft gemeld)?***

Reactie van Annemieke Zerdoun:

U heeft een caravan gekocht. Nu blijkt dat deze ouder is dan bij de verkoop is meegedeeld.

Als u kunt aantonen dat bij de verkoop is meegedeeld dat de caravan uit 2006 was kunt u daarmee terug naar de verkoper. Dit kan bijvoorbeeld op de koopovereenkomst staan. U kunt aangeven dat u de caravan destijds niet, of voor een andere bedrag zou hebben gekocht als u het juiste bouwjaar had geweten. Uw schade is het verschil in waarde op dit moment tussen uw caravan van bouwjaar 2004 en bouwjaar 2006. Dit kan anders zijn als u bijvoorbeeld bij aankoop een korting heeft gehad op de caravan die het waardeverschil op dit moment benaderd.

Voor de wijze waarop u de verkoper kunt aanspraken verwijs ik u naar het stappenplan klachten na aankoop op onze website.