Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

combinatie trekauto en caravan

Vraag gesteld door Ronald69 op 26 juni 2017

Wij zijn op zoek naar een caravan. Uitgangspunt: max leeg 1000kg, rondzit en frans bed. Via de vergelijker van de ANWB kwamen er 6 caravans te voorschijn. Caravalair Antares Style 420; Weinsberg CaraOne 45FU; Weinsberg CaraTwo 450FU; Bürstner Premio 450 TS Light; Adria Altea 462 PU en Knaus Sport 450FU.
Nadat ik mijn auto gegevens had ingevoerd (VW Golf Plus, aug. 2013, 77Kw High TSI, verdwenen de Bürstner en Adria uit het lijstje. De rest bleef staan. Ik kom er niet achter waarom dat is. Kunt u mij antwoorden?
Alvast dank

Antwoord van Harm

Antwoord van Harm

ANWB Expert

U wilt weten waarom er caravans verdwijnen uit de selectie die u in de Caravan Koopwijzer maakte.

Dit heeft te maken met het maximaal toelaatbaar (beladen) gewicht. Dat is bij de twee verdwenen caravans 1300 kg en dit is hoger dan het wettelijk toegestane gewicht dat u achter deze Golf Plus mag hangen. Tevens is het hoger dan wij maximaal adviseren, dit is voor deze auto (toevallig) ook 1200 kg. Op https://www.anwb.nl/auto/trekauto/caravantrekker kunt u zien hoe ons advies tot stand komt.

Nu hoeft u de caravan natuurlijk niet volledig te beladen, maar onze ervaring is dat dit vaak wel gebeurd en daarom worden de beide caravans niet genoemd. De andere vier caravans hebben een maximaal toelaatbaar gewicht van 1200 kg.