Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

caravan gekocht met schade wat tijdens de verkoop niet te zien was

Vraag gesteld door l.a.edelenbos op 15 november 2017

caravan gekocht met schade wat tijdens de verkoop niet te zien was achterkant boven links en rechts ingescheurd stonden lange planten voor en tentdoek hij heeft caravan naar camping gebracht en geplaatst daar wij zelf deze niet konden rijden en daar bleek na een paar weken nog meer schades te zijn. had hij mij dit niet moeten melden ik voel mij misleid, schades doorgebeld naar dealer maak het van de winter wel graag juridisch advies

Antwoord van Michiel

Antwoord van Michiel

ANWB Expert

U heeft bij een caravanbedrijf een gebruikte caravan gekocht. Pas na levering bemerkte u tal van schades op. De verkoper had deze gebreken bij de verkoop verzwegen. Bovendien was de caravan zo opgesteld in de showroom, dat dit niet zichtbaar was. De verkoper heeft mondeling aangeboden de gebreken te herstellen.

Naast de informatieplicht van de verkoper staat de onderzoeksplicht van de koper. Hoewel blijkt dat de ondernemer niet eerlijk is geweest door schades te verzwijgen en te camoufleren, dit laat onverlet dat u als koper grondiger uw onderzoeksplicht had moeten uitvoeren, dan had u de schades waarschijnlijk wel kunnen waarnemen.

Nu de ondernemer alleen mondeling een toezegging heef gedaan voor het herstellen van de gebreken, adviseer ik u deze toezegging op schrift vast te leggen. U zou bijvoorbeeld een korte schriftelijke weergave van deze toezeggingen kunnen mailen aan de verkoper, waarin u tevens verzoekt om een datum van herstel.

Meer informatie over klachten na aankoop vindt u op onze website. Tenslotte wijs ik u op onze informatie over dwaling bij aankoop.