Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Onderhoud van de caravan in de buurt, of toch bij de dealer?

Vraag gesteld door L. Lenssen op 21 december 2021

We hebben N tabbert, altijd in onderhoud bij de dealer, maar dat is een uur rijden enkel, in ons dorp is een onderhouds bedrijf voor campers en caravans, geen Bovag beurten, maar wel goede referenties, is het dan een goede optie om die beurt bij dit bedrijf te laten doen , of voegt Bovag daadwerkelijk iets toe! We gaan in 2022 een groepsreis (anwb) maken door Spanje/Portugal.
 

Antwoord van Mickel

Antwoord van Mickel

ANWB Expert

U heeft een Tabbert caravan die u normaal gesproken in onderhoud heeft bij de Tabbert dealer.

Vanwege de afstand en goede referenties van een onderhoudsbedrijf in de buurt overweegt u de jaarlijkse onderhoudsbeurt daar uit te laten voeren.
Het bedrijf is niet bij de BOVAG aangesloten, en u vraagt zicht af of dit verstandig is.

De keuze waar u het onderhoud laat uitvoeren is natuurlijk geheel aan u. Het is zeker niet zo dat alleen een dealer of een BOVAG bedrijf in staat is om een caravan goed te onderhouden. Een goed universeel bedrijf waar goede ervaringen mee zijn zou dit onderhoud ook uit moeten kunnen voeren.

De meerwaarde van een BOVAG bedrijf zit hem met name in het feit dat in het geval van een geschil, u gebruik kunt maken van een geschillencommissie. Een onafhankelijke partij geeft dan een oordeel en beide partijen moeten zich daar aan houden.

Ik kan uiteraard niet beoordelen of het bedrijf wat u op het oog heeft een betrouwbare partij is, maar wanneer de ervaringen met dit bedrijf goed zijn, verbaast het me niet dat dit leidt tot positieve mond op mond reclame. Het kan dus zeker de moeite waard zijn om zelf te onderzoeken of goede verhalen die de ronde doen, ook echt kloppen.

Het spreekwoord "beter een goede buur dan een verre vriend" kan ook hier zomaar van toepassing zijn.