Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Advies bij aankoop van een Mobilvetta camper

Vraag gesteld door op 2 april 2022

Wij zijn voornemens om een camper te kopen. Is er bij de ANWB een overzicht/test/keuring van campers. WIj hebben een Mobivetta Miller Toronto op het oog. Redelijk jong met weinig km’s, maar wij hebben geen idee wat de kwaliteit van zo’n camper is. Kan de ANWB hier advies geven en of keuren?

Antwoord van Mickel

Antwoord van Mickel

ANWB Expert

U overweegt een camper te kopen en heeft daarbij een Mobilvetta Miller Toronto op het oog. U zou wat meer willen weten over de kwaliteit van deze camper.

Echt iets zinnigs zeggen over de kwaliteit van de opbouw van Mobilvetta is lastig. Zeker omdat we hier geen specifiek onderzoek naar hebben gedaan. Mobilvetta is een Italiaanse camperbouwer en onderdeel van de Trigano groep, ze richten zich in het algemeen op het iets luxere segment. Het is in ieder geval een firma met ruime ervaring in het bouwen van campers.

Onderzoek

Naar alle waarschijnlijkheid is deze camper gebouwd op een Fiat Ducato onderstel, een goed en beproefd onderstel wat voor de meeste campers gebruikt wordt. De aankoop van een camper vergt over het algemeen een forse investering.  Het is daarom heel verstandig om goed onderzoek te doen naar de kwaliteit van de aangeboden camper. Uiteraard kunt u zelf onderzoek doen naar de herkomst, het onderhoud, historie en eventueel aanwezige facturen.

Keuring

Daarnaast kan het verstandig zijn om een keuring uit te laten voeren. De ANWB biedt op dit moment geen keuringen aan. Een onafhankelijke partner zou bijvoorbeeld de DEKRA kunnen zijn. Occasionkeuring voor kampeerauto's (dekra-claims-and-expertise.nl)

Een andere overweging zou kunnen zijn om de camper aan te schaffen bij een bedrijf dat bijvoorbeeld BOVAG garantie biedt. Mochten er na de aankoop onverhoopt problemen ontstaan, dan geeft dat ongetwijfeld meer zekerheid.