Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Reële waarde camper

Vraag gesteld door op 7 maart 2021

Wij hebben afgelopen zaterdag een camper gekocht. Nu ziet ik bij de RDW dat de cataloguswaarde € 44232.- is.
Wij hebben de Camper Citroen jumper, Clever Celebraiton gekocht voor € 49750.- incl. 6 maande BOVAG garantie. De camper ziet er goed uit, bj.11/2016, 1e eigenaar en komt uit België.

Mijn vraag is dit een reële prijs en voor welke waarde kunnen wij de camper verzekeren.
 

Antwoord van Mickel

Antwoord van Mickel

ANWB Expert

U heeft een Clever kampeerauto gekocht en u vraagt zich af wat de cataloguswaarde is van deze bus.

Clever is een budget merk van Pössl en heeft geen dealers in Nederland. Ik kan daarom ook geen Nederlandse prijslijst terug vinden. Daarnaast bestaat er geen koerslijst voor kampeerauto's waar we een afschrijving kunnen bepalen.

Uit ervaring weten we wel dat er op dit moment veel vraag is naar kampeerauto's, en dat de prijzen daardoor vrij hoog liggen. Het is dan ook lastig te beoordelen of de prijs die u betaalt heeft te hoog is.

Ik kan wel zien dat in Duitsland de prijs voor een 2021 Clever 600 Celebration begint bij EUR 39.990 Euro. Dat is dan een prijs exclusief BPM. Ik schat dat de BPM op een dergelijke bus al snel een bedrag van rond de EUR 12.000 zal zijn.

Of u dus een goede koop gedaan heeft valt lastig te beoordelen, zeker omdat ik ook niet kan beoordelen welke extra's er allemaal op uw bus zitten. Sommige extra's kunnen de prijs wel behoorlijk omhoog stuwen. Betreft het een standaarduitvoering, dan lijkt me de prijs die u betaalt heeft wel aan de hoge kant.