Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Omvormer en accu voor mover

Vraag gesteld door L. Fransen op 5 mei 2021

Ik wil graag een mover onder de lmc caravan maken maar er zit nu een miko140 omvormer in die laadt geen accu,s dus moet ik een accu en omvormer installeren maar hoe sluit ik dat aan op het bestaande systeem de miko140 omvormer dus

Antwoord van Mickel

Antwoord van Mickel

ANWB Expert

U overweegt een mover onder uw caravan te monteren, daarvoor heeft u ook een accu nodig u vraagt zich af hoe u die aansluit.

Veel mover accu's hebben een ingebouwde of externe lader. Wanneer u de accu alleen gebruikt om alleen als voeding voor de mover te dienen hoeft u dus niets aan te passen aan het bestaande systeem. Het volstaat de lader van de accu aan te sluiten op een 230 volt stopcontact, en de voeding van de mover op deze accu aan te sluiten.

Mocht u de accu ook willen gebruiken als huishoud accu, dan moet deze wel aangesloten worden op het 12volt systeem van de caravan.

Er zijn allerlei manieren en opties om dit aan te sluiten, mede afhankelijk van uw wensen. Zo is het mogelijk om bijvoorbeeld ook tijdens het rijden deze accu op te laden.

Ik zou u in dat geval willen adviseren om, samen met een specialist op dat gebied, voor uw specifieke situatie en wensen een stroomplan te maken.